Aito avioliitto -yhdistys ei kuulu Educa-messuille

Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Susanna Koivula on harmissaan siitä, että hänen yhdistykseltään on evätty aiemmin luvattu pääsy tammikuun lopussa pidettäville OAJ:n Educa-messuille, ja hän on purkanut mielipahaansa kahdessa blogikirjoituksessa, jotka on julkaistu perjantaina 11. ja sunnuntaina 20. tammikuuta.

http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267346-yhdenvertaisuus-ei-toteutunut

http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268089-kiellettya-koulussa-ei-suinkaan

Ensimmäisestä blogikirjoituksesta käydyssä keskustelussa silmille hyppää seuraava Koivulan väite: “Aito avioliitto ry kannattaa tasa-arvoa ja näkee, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia seksuaalisesta suuntaamisesta riippumatta.” (Kommentti 127.)

Väite on erikoinen, sillä Aito avioliitto -yhdistys on perustettu juuri sitä varten, että ihmisiä voitaisiin kohdella eriarvoisesti seksuaalisen suuntautumisen perusteella – että samaa sukupuolta olevilta pareilta voitaisiin evätä oikeudet solmia avioliitto, ottaa yhteinen sukunimi ja hakea adoptiota.

Jälkimmäisessä kirjoituksessaan Koivula antaa linkin kannanottoon, jonka yhdistys on laatinut messuilta poissulkemisen johdosta: http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/kannanotto-aito-avioliittoeduca-uutisointiin/ . Kannanotossa annetaan väritetty tulkinta YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksesta ja väitetään, että käsitteellä “vanhemmat” tarkoitettaisiin nimenomaisesti biologista äitiä ja isää. Näin ei kuitenkaan ole. Sopimuksessa puhutaan vain “vanhemmista” viittaamatta sukupuoleen tai biologiseen yhteyteen, sillä vanhemmuuden muotoja on monenlaisia ja vanhemmuus voidaan eri kulttuureissa käsittää eri tavoin eikä ketään lasta haluta asettaa tämän perusteella eriarvoiseen asemaan. Näin ollen tulkinta, että “vanhemmilla” tarkoitetaan juuri “isää ja äitiä”, on tahallisen tarkoitushakuinen ja syrjivä.

Lisäksi on pantava merkille, että Koivula samassa kannanotossa kirjoittaa: “Eikö opettajilla ja oppilailla ole oikeutta saada tietoa perherakenteen merkityksestä? Miten lapset ja nuoret voivat tehdä tulevaisuudessa lapsen etua turvaavia valintoja, jos heiltä puuttuu tieto erilaisten perherakenteiden vaikutuksista?”

Tässä Koivula kiteyttää koko Aito avioliitto -yhdistyksen ajatuksen: on perherakenteita, jotka eivät ole yhtä hyviä kuin muut. Tasapuolisen kannustamisen ja tukemisen sijaan Koivula haluaisi tehdä tällaisissa perherakenteissa eläville lapsille selväksi, että heidän perheensä ovat vääränlaisia, heidän vanhempansa ovat tehneet vääriä valintoja ja näistä valinnoista on haittaa lapsille.

Onko Koivulan mielestä samaa sukupuolta olevien vanhempien lisäksi muitakin perherakenteita, joilla on lapsiin haitallinen vaikutus? Tähän kysymykseen Koivula voisi vaikkapa vastata.

Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole millään tavoin vähätellä biologista vanhemmuutta, vaan korostaa, että Aito avioliitto ry on väärillä jäljillä pitäessään erilaisia perhemuotoja eriarvoisina ja vaatiessaan, että tällainen näkemys olisi sisällytettävä kouluopetukseen. Tämä ei edistä lasten eikä aikuisten tasa-arvoa, ja näin ollen OAJ on tehnyt oikean ratkaisun evätessään Aito avioliitto ry:n osallistumisen messuille.

PetriFriari
Sitoutumaton Ulkomaat

Naimisissa, kaksi lasta. Kannatan tasa-arvoista avioliittolakia, EU:ta, Suomen liittymistä Natoon ja yleisen asevelvollisuuden purkamista sekä varovaisesti ydinvoimaa. Vaikka olen sitoutumaton, sympatisoin vihreitä, demareita, ruotsalaisia, kokoomusta, keskustan liberaalisiipeä ja vasemmistoliittoa. Elämänuran löysin, kun peruskoulun pakkoruotsintunneilla huomasin, että kieltenopiskelu on hauskaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu